2015. augusztus 31., hétfő

Udvarlás könyvekkel könyveknek book tag

Sziasztok!
Ma így a sulikezdés előtt egy nappal úgy döntöttem, hogy egy tag-et hozok, amire Kíra hívott ki. Mégegyszer is nagyon köszönöm neki!

1. Lépés - Kölcsönözös vonzalom
Egy könyv, amire a borítója miatt vettél meg.
Mint sokan mások, én is beleszerettem a Ne érints borítójába.
2. Lépés - Első benyomás
Egy könyv, amit a fülszövege miatt szereztél be.
Hát, én általában az összes könyvet ez alapján veszem, szóval ide jó sokat tudnék mondani. De mondjuk ide A Beavatottat választom, mert annak tényleg nagyon érdekes a fülszövege.

3. Lépés - Csábítás
Egy könyv csodálatos írással.
A Leányrablás Budapesten pont ilyen. Nagyszerűen van megfogalmazva, tehát bárki odaképzelheti magát a történet helyszínére. Aki szeretne tenni egy múltbéli "utazást" annak ajánlom ezt a regényt, nem fog csalódni!

4. Lépés - Első randi
Egy első rész, ami után a sorozat többi részét is olvasni akartad.
Bosnyák Viktória: Klott Gatya, ne fárassz! Jó ez igazából egy sorozat 2. része, de utána el akartam olvasni az elsőt és a harmadikat is.

5. Lépés - Éjszakai telefonálások
Egy könyv, amit egész éjszaka olvastál.
Az éhezők viadala! Egyszerűen nem tudtam letenni, fenn maradtam éjfél után csak azért, hogy kiolvashasssam.
6. Lépés - Mindig rád gondolok
Egy könyv, amit nem tudsz kiverni a fejedből.
Nem tudom...Nálam nem szokott olyan lenni, hogy napokig kattogok egy könyv. De ha tényleg írni kell valamit, akkor megint A beavatottat tudom mondani, hiszen néha elgondolkozom egy adott élethelyzetben mit csinálna egy Önfeáldozó vagy egy Bátor.

7. Lépés - Testi kapcsolat
Egy könyv, aminek jó az érintése.
Az Esti mesék a világ minden tájáról egy Geronimo Stiltonos mesekönyv, aminek emlékszem nagyon jó puha volt a borítója, lehetett nyomogatni.


8. Lépés - A szülőkkel való találkozás
Egy könyv, amit a családodnak és a barátaidnak is ajánlanál
A lány, aki tud repülni c. könyvet ajánlom mindenkinek, hiszen elgondolkodtató, de izgalmas is.



9. Lépés - Közös jövő
Egy könyv vagy sorozat, amit sokszor újra fogsz olvasni a jövőben
Nem szoktam újraolvasni könyveket, szóval ide sajnos nem tudok írni semmit.

10. Lépés - Oszd meg a szeretet!
Kiket jelölsz?
Senki konkrétat, aki szeretné nyugodtan vigye, de tüntesse fel a forrást!

(képek forrása: moly.hu)

2015. augusztus 15., szombat

Féléves könyves kiakadás book tag

Sziasztok!
Ma - mint a címből is kiderült - egy tag-et fogok kitölteni, amire Zeyna hívott ki. Köszönöm neki mégegyszer is!

1. A legjobb 2015-ös olvasmányod.
A pár napja elolvasott Klott Gatya ne fárassz! c. könyv. Már nagyon kellett egy kicsit "gyerekesebb" hangvételű regény.

2. A legjobb folytatás, amit 2015-ben olvastál.
Kétségtelenül az Időfutár sorozat részei. Általában minden sorozatból az 1. rész a kedvencem, mert az még humoros, ott még minden rendben van, és látszik rajta, hogy nagyon akarták. Az Időfutár sorozat mindegyik kötete színvonalas.

3. Friss megjelenés, amit még nem olvastál, de szeretnél.
Nem tudom mennyire friss megjelenés, de Tahere Mafi-tól elszeretném olvasni a Ne érints c. könyvet. Nem mellesleg nagyon nagyon szép a borítója.

4. Legjobban várt friss megjelenés az év második felére.
Nem tudom. Most igazából nem várok semmit.

5. A legnagyobb csalódás.
A lázadó, a Divergent trilógia második része. Az első kötet után nem ilyenre számítottam. Az írónő rengeteg embert "kinyírt" (némelyeket értelmetlenül) és ez eléggé megalapozta - egyéb más dolgok mellett - a főhősnőnk érzelmi állapotát. És van még egy, Holly Smale-től A lány, akit soha senki nem vett észre. Alig történt benne valami, azt hittem olyan lesz, mint Marni Bates-től a Segítség, Youtube-sztár lettem!, de nem. Az jó volt, de a Geek Girl...ha olvastátok róla a véleményemet tudjátok.

6. A legnagyobb meglepetés.
Leiner Laura: Késtél. Rossz megérzéseim ellenére ez a könyv egész jóra sikeredett.

7. Kedvenc új szerző (debütáló vagy számodra új).
Több is van. Bosnyák Viktória, Suzanne Collins és Rachel Hawkins, Rob Reger - Jessica Gruner (szerzőpáros). Kedvenceim nagy része az ő tollukból származik. De ők nem debütáló írók, csak számomra újak. Kezdőktől idén nem olvastam olyan sokat eddig.

8. Legújabb könyves szerelem. 
Mármint könyves pasi akibe beleszerettem vagy könyv amibe beleszerettem? Nem értem, úgyhogy ugorjunk.

9. Legújabb kedvenc karakter.
Hmm...Talán Katniss Az éhezők viadalából. Kemény lány, aki mindent megtesz a családjáért, különösképpen a húgáért. Ha pedig fiút kell választanom, akkor legyen Grayson, a Szívzűrterápia strébereknekből. Ő igazi barát. Komolyan.



10. Egy könyv, amin sírtál.
Az imádott Jenna Fox. Az egész könyv nagyon komoly hangvételű és elgondolkodtató témákat boncolgat. Ezeken a mondatokon sírtam el magam: 
"– Mert idővel talán az emberek megváltoznak, és talán a törvények is. 
– Lehet, hogy mindannyian változunk." 
Most titulálhattok bőgőmasinának, de én ezen tényleg elsírtam magam.

11. Egy könyv, ami boldoggá tett.
Ide talán az egyik Egy ropi naplója kötet tudnám mondani. Azokon mindig jót tudok nevetni.

12. Kedvenc filmes adaptáció, amit idén láttál.
Az az igazság, hogy idén nem néztem meg semmilyen adaptációt. Csak A beavatottat, de az 2014-es és nem is emlékszem pontosan, hogy idén vagy tavaly láttam-e. (Azóta amúgy többször is megnéztem). Bárki bármit mond, nekem tetszett. A lázadót viszont még nem volt alkalmam megnézni, mondjuk az előzetesek alapján nem tűnik túl jónak meg könyvhűnek.

13. Kedvenc értékelés, amit idén írtál.
Több is van. Az egyik ilyen A rossz lányok nem halnak meg, (ide kattintiva olvashatjátok el) és A lány, akit soha senki nem vett észre. (klikk ide, hogy elolvashasd). Nem tudom mások szerint mennyire lettek jók, én annak érzem őket, mert ezeken látszik, hogy fejlődtem.

14. A legszebb könyv, amit idén vásároltál (vagy kaptál).
Kiera Cass: A koronahercegnő. Szerintem ennek a résznek a legszebb a borítója.
15. Melyik könyveket szeretnéd elolvasni az év végéig?
Hát, nincsenek konkrét terveim, de Az éhezők viadala trilógia további két részét el szeretném olvasni, továbbá Jane Austen-tól a Büszkeség és balítéletet és A klastrom titkát.

16. Kiket jelölsz?
Nincsen konkrét jelöltem, aki szeretné csinálja meg. De feletkezzetek el a forrás feltüntetéséről.

(Képek forrása: moly.hu, google.hu)

2015. augusztus 3., hétfő

Top 5 kedvenc főszereplőm

Sziasztok!
Ma úgy gondoltam, hogy összeszedem azt az öt főhőst, aki a legközelebb áll a szívemhez. Őszintén szólva először úgy gondoltam, hogy azokat szedem össze, akiket kevésbé kedvelek, de nem jutott szerencsére annyi rossz főszereplő eszembe, hogy összeállítsak belőle egy top 5-ös listát. De nem rizsázok tovább, inkább belevágok!

5. Nikki Maxwell - Egy Zizi naplója
Először nagyon szerencsétlen lánynak tartottam (és valljuk be, egy kissé az is), de vannak nagyon vicces pillanatai. Aranyos lány, aki kreatív és bármennyire is agyára megy a húga, azért szereti. Mindent megtenne a barátnőiért, és persze azért, hogy legyőzze legnagyobb ellenséget, Mackenziet.
Egy idézet tőle:
Néha azt gondolom, hogy anyának ELMENTEK OTTHONRÓL. Aztán vannak olyan napok, amikor biztosan tudom.

4. Greg Heffley - Egy ropi naplója
Hát ez a kölyök nem százas az biztos, de olyan jókat tudok nevetni rajta! Az idióta pénzkeresési módszereitől elkezdve a családján keresztül az iskolás sztorijaiig. Nem kell őt túl komolyan venni, hiszen 12-13 éves, és még hisz a Mikulásban, de kikapcsolódásnak a könyvek megfelelőek. 
Egy idézet tőle: 
Be kell vallanom, nem könnyű köszönőkártyákat írni, ha az ember nem akarja. (…) készítettem egy általános formulát, kihagytam a helyet azoknak a dolgoknak, amiket változtatni kell. Onnantól kezdve ment minden, mint a karikacsapás.Kedves Lydia néniNagyon köszönöm a csodálatos enciklopédiát! Honnan tudtad, hogy pont ezt szerettem volna karácsonyra? Nagyon jól mutat az enciklopédia a polcomon! A barátaim irigyelni fognak, hogy nekem saját enciklopédiám van. Köszönöm, hogy ilyen nagy örömet szereztél nekem karácsonyra! Szeretettel: GregA rendszer egész jól működött az első pár ajándéknál, de aztán már nem annyira.Kedves Loretta néniNagyon köszönöm a csodálatos nadrágot! Honnan tudtad, hogy pont ezt szerettem volna karácsonyra? Nagyon jól mutat az nadrág a lábamon! A barátaim irigyelni fognak, hogy nekem saját nadrágom van. Köszönöm, hogy ilyen nagy örömet szereztél nekem karácsonyra! Szeretettel: Greg

3. Sophie Mercer - Hex hall
Ennek a csajnak egyszerűen nagyszerű a humora! Szarkasztikus, vakmerő, nem fél kimondani a véleményét, és ő is mindent megtenne a legjobb barátnőéjért, Jennáért, akit nem övez túl nagy népszerűség azért, mert vámpír.
Egy idézet tőle: 
Ahogy ott ültünk a pentagramma körül, egymás kezét fogva, szinte vártam, mikor kezdjük el énekelni a Börtön ablakában című örökbecsű dalt.


2.  Kalász Hanna - Időfutár
Nem véletlenül ő lett a listámon a második. Hiszen ő egy hihetetlenül bátor, okos és kedves lány. Ő nem nyavalyog folyton folyvást (pedig lenne rá oka, nem is kevés), inkább alkalmazkodik a környezetéhez. Emelett remek poénjai vannak!
Egy idézet tőle:
– Kezdjük az elején! Hogyan ismerkedtek meg?
Hanna habozott. Azt mégse mondhatja el, hogy a börtönben.
– Az utcán. Éjjel.
– Milyen alkalomból?
– El akarta vágni a torkomat.
1. Emily - Emily the strange
Ő a legvagányabb lány, akivel valaha könyvben találkoztam! Tud szerelni, ért a fizikához, okos, és nem szégyelli a különcségét. Pluszban van 4 aranyos macskája. Ezzel a lánnyal szívesen lógnék Feketekőn az biztos!
Egy idézet tőle:
❝Én: Kösz, haver! Már azt hittem beleőrülök. 
Jakey: Szerintem ne fájjon a fejed. Csomó mindent tudsz a világról, amit sokan nem. 
Én: (Egyre érdeklődőbben.) Komolyan? Például? 
J: Például…izé, tudsz végsebességet számolni. Akárhogy is kell. 
Én: Jaj, menj már! Azt egy ovis is tudja. Mindössze meg kell szorozni a tárgy tömegét a földfelszíni gyorsasággal, négyzetre emelni, aztán elolsztani az ellenálástényezővel… 
J: Jesszus, hallod, miket mondasz?! Most komolyan, fogadok, Feketekőn te vagy az egyetlen, aki ezt tudja. 
Én: Hm. Hát jó. Ha te mondod.

2015. augusztus 2., vasárnap

Zombiapokalipszis book tag

Sziasztok!
Ma egy kicsit másféle tag-et hoztam amit itt találtam. 
A szabályok a következők:
  • Ki kell választanom 5 könyvet
  • A címüket felírni fecnikre, majd belerakni egy olyan valamibe, ahonnan ki tudom húzni, melyik kérdéshez melyik könyv tartozik
  • Ha kihúztam egy fecnit az azon szereplő könyvet véletlenszerűen ki kell nyitnom valahol és azzal a névvel kell válaszolnom a kérdésre
  • A második kérdesre ugyanabból a könyvből kell válaszolnom, mint először, ugyanezzel a módszerrel
  • A 3. és 4. kérdesre is ugyanígy kell válaszolnom.
Az öt könyvem a következő:
  1. Az éhezők viadala
  2. A Párválasztó
  3. Bűbájtalan
  4. Obszidán
  5. Késtél

1. Az első ember, aki meghal:
Brody (Bűbájtalan). A gazdag, elkényeszetett srác. Hát igen, Mina és Nan után rátippeltem volna.

2. Az a személy, akit elgáncsolsz, hogy elmenekülj a zombik elől:
Jared (Bűbájtalan). Gondoltam, hogy ő lesz. Mindenesetre senkit sem gáncsolnék el.

3. Az első ember, aki zombivá változik:
Maxon (A Párválasztó). Nem hiszem, hogy ő lenne az. Elvileg ő tanult harcolni, nem?

4. Az az ember, aki téged gáncsol el, hogy elmeneküljön a zombik elől:

Gavril (A Párválasztó). Öhmm...oké. Bár nem nézném ki belőle.

5. A csapat idiótája:
Márk (Késtél). Hát igen, tuti ő lenne. A zombikat nem lehet elüldözni egy "márkcsintással".

6. A csapat agya:
Geri (Késtél). El vagyunk veszve!

7. A csapat orvosa:
Dee (Obszidián). Talán. A szupererjével biztos meggyógyítani mindenkit.

8. A fegyverszakértő:
Bethany (Obszidián). Ő kis is?

9. A harcos:
Glimmer (Az éhezők viadala). Mivel a Hivatásosokkal volt ő jó választás lenne.

10. A csapatkapitány:
Ruta (Az éhezők viadala). Háát... Elég ügyes lány, szóval nincs még minden veszve.


A kihívottjaim pedig: Kíra, Hilla, Gabi, Helén, Zeyna, E M. Kíváncsi vagyok a ti csapatotok kikből áll! A megjelöltjeimen kívül bárki kitöltheti, de tüntessétek a fel a forrást!